Начало / Избори / Местни избори 2019 / Две нови жалби за нарушение на изборния процес подадени в ОИК – Плевен

Две нови жалби за нарушение на изборния процес подадени в ОИК – Плевен

От Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Георг Спартански за независим кандидат за кмет на Община Плевен са внесли в ОИК – Плевен две жалби за нарушение на изборния процес. Едната е за недопускане на техен застъпник в избирателна секция в село Беглеж, а другата е за възпрепятстване възможността на техен застъпник и техен представител да контролират действията по оформяне на списъците, протоколите и всички други действия, които извършват председателят и членовете на избирателна секция в Плевен.

По двете жалби от ОИК са се произнесли с решение, че са неоснователни.

При проверка в секцията в село Беглеж посоченият застъпник е присъствал в изборното помещение, се посочва в решението на ОИК, а при проверката по другата жалба „застъпника и представителя на ИК са заявили, че достъпът им до масата с документи не е ограничен и/или ограничаван и не са били възпрепятствани да упражняват правата си и да изпълняват задълженията си по Изборния кодекс.

Прочетете също:

Община Плевен е сред водещите по Индекса за дигитално управление на общините в България`2020

Резултатите от Индекса за дигитално управление на 27-те най-големи общини в България, сред които и Плевен, представи ...