Акценти
Начало / Здравеопазване / Два случая на бактериален менингит и 24 на варицела само за седмица в Плевенско

Два случая на бактериален менингит и 24 на варицела само за седмица в Плевенско

Общо 31 заболявания са регистрирани за периода от 8 юни до 14 юни в отдел ПЕК на Регионална здравна инспекция – Плевен. За това информират от Инспекцията. Техният брой за предходната седмица е бил 27.
От групата на чревните инфекции са съобщени 5 случая, срещу 4 за предходния период. Те се разпределят между 3 ентероколита – по един в Плевен, Койнаре и Българене, и две салмонелози – по една в Плевен и Гиген.
От групата на капковите инфекции са съобщени 26 случая, срещу 21 за предходната седмица. От тях 24 са регистрираните варицели – 16 в Плевен и по четири в Долни Дъбник и Садовец. Два са случаите на бактериален менингит – по един в Плевен и Червен бряг.
От групата на полово предаваните инфекции няма регистрирани случаи, като за предходния период са регистрирани два такива.
Заболяемостта от грип и ОРЗ през периода за град Плевен е 51,42%00, срещу 66,94%00 за предходния период, като нивото на заболяемостта е в обичайни за сезона стойности.
За изминалата седмица през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са преминали общо 10 лица – 2 първични и 8 вторични, срещу 32 лица – 14 първични и 18 вторични, за предходния период.

Прочетете също:

България запазва 21-то място в Европа по заболяемост от Ковид-19

Заболяемостта от Ковид-19 в страната на седмична база е 136 заразени на 100 000 население и ...