Начало / Политика / Да стяга партийни редици е основната цел на референдума, твърдят от СДС

Да стяга партийни редици е основната цел на референдума, твърдят от СДС

Три основни причини изтъкват от СДС за решението си да не участват в референдума  през януари следващата година, на който българите трябва да дадат отговор на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“

На първо място за решението за неучастие сините поставят мотива, че референдумът не решава истинския въпрос да се изгражда или не АЕЦ Белене. На второ място поставят високата цена за провеждането на референдума  – около 30 млн. лв., при положение, че наскоро майки искаха 15 млн. лв., за да бъдат увеличени парите през втората година на отпуска по майчинство. И третата причина е, че референдумът  има едничката цел да стяга партийни редици, както на БПС, така и на управляващите от ГЕРБ. „Ето в този политически цирк не искаме да участваме. И на всичкото отгоре, той ще бъде платен от джоба на всички”, заяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов и уточни, че  СДС няма да участваме в референдума и няма да има представители в комисиите.

Председателят на синята партия Емил Кабаиванов снощи участва в среща с областното ръководство на СДС в Плевен. Заедно с него бяха и двама депутати –  новоизбраният зам.-председател на СДС, отговарящ за регион „Северозападен” – Любомир Иванов, и областния председател на СДС – Плевен – д-р Цветан Костов. Преди срещата с актива те дадоха пресконференция.

Прочетете също:

Румен Петков: Високите цени на тока и газа поставят пред взрив образователната и социалната системи

Безпокойство по състоянието на социалния сектор изрази председателят на АБВ Румен Петков. Пред медиите в ...