Начало / Общество / Графити заливат града, от Общината с апел да се подават сигнали

Графити заливат града, от Общината с апел да се подават сигнали

От Община Плевен се обръщат към гражданите с апел да подават сигнали на дежурния телефон на Общината, когато видят младежи да  рисуват графити върху сградите. Повод за това е поредното изрисуване на свастики по стените в центъра на града. По думите на началника на Общинския инспекторат целият град е изрисуван с графити и всички опити да бъдат заличени се оказват безрезултатни, тъй като почти веднага се появяват нови. В подкрепа на това кметът Георг Спартански даде пример с табелата на един от входовете на Плевен. Само преди няколко дни е била сменена, защото цялата е била омацана с боя, но вече отново е изрисувана.

„Ако си плевенчанин и наистина ти пука за този град, последното нещо, което ще направиш, е да пишеш със спрей по сградите”, коментира кметът. Той остро се изказа и срещу тези, които пишат върху стената на джамията. „Във времето, в което живеем, един непремерен жест може да провокира сериозно обществено напрежение”, предупреди кметът.

Прочетете също:

216 нови случая на коронавирус са доказани в страната за изминалото денонощие

216 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица за последното денонощие. Направените през изминалите 24 часа ...