Начало / Общество / Гражданска инициатива организира онлайн дискусия на тема „Лев или евро – ползи и опасности от влизането в еврозоната“

Гражданска инициатива организира онлайн дискусия на тема „Лев или евро – ползи и опасности от влизането в еврозоната“

Инициативата за гражданско образование „Граждани с мисъл“ организира онлайн дискусия на тема „Лев или евро – ползи и опасности от влизането в еврозоната“. Дискусията ще бъде излъчена на живо, а всеки, който желае ще може да задава своите въпроси към събеседниците.
Събитието ще се проведе на 27.08 (четвъртък) от 19:30 и ще се излъчва на живо на страницата на инициативата. 
През месец юли България беше приета в за член на валутно-курсовия механизъм ERM II („чакалнята: за еврозоната) и банковия съюз като част от усилията на страната да влезе в еврозоната.
ЕЦБ определи базов курс за конвертирането нa българския лев в евро от 1,95583 лв. за евро, който може да има 15% диапазон в посока плюс или минус. България влиза в „чакалнята“, запазвайки едностранно режима на валутния борд.
В рамките на онлайн дискусията ще разгледаме прехода от валутен борд към приемането на единната валута. Всеки от нашите събеседници ще защити своята гледна точка, а именно – ползите от приемането на еврото в България и евентуалните негативни страни от това. Двете различни гледни точки ще бъдат коментирани от икономистите Даниел Василев и Димитър Вучев. Те имат добър икономически и медиен опит и ще изложат своите тези за прехода от валутен борд към влизането в еврозоната.

Линк за събитието можете да намерите тук:  https://www.facebook.com/events/1214494102238688

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...