Начало / Крими / Грабител получи две наказания за ден за извършени от него грабежи

Грабител получи две наказания за ден за извършени от него грабежи

За по-малко от 15 минути в две различни съдебни заседания, в един и същи ден, мъж от Плевен получи две наказания от Районен съд за извършени от него грабежи миналата година. 22-годишният В. К. беше задържан на 21 септември 2012 год. след преследване и стрелба в Плевен.

Първото от споразуменията е за грабеж, извършен от В. К. на 27 август. Той опитал да отнеме чужди движими вещи – златен синджир с тегло 20 грама на стойност 1 200 лв. заедно с 2 златни халки на стойност 480 лв. /или всичко вещи на обща стойност 1 680 лв./ от владението на Д. Р. „с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини”, е записано в обвинителния акт. Мъжът се е признал за виновен и е подписал споразумение, според което му е определено и наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от десет месеца при първоначален строг режим в затвор.

Първото съдебно заседание е завършило в 10.21 часа, а в 10.35 часа мъжът е получил и второ наказание за друг грабеж, извършен от него на 21 септември 2012 год. Тогава В. К. опитал да отнеме в магазин за бебешки стоки златен ланец с тегло 30 грама на стойност 2 015 лв. от плевенчанка, като употребил за това сила. Страните са се споразумели за извършеното от подсъдимия престъпление да му бъде определено и наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от осем месеца.

Младият мъж е с основно образование, неженен, не работи и е добре познат на органите на реда – има 6 заявителски материала за кражби и грабежи, три криминалистически регистрации и една присъда. Ограбените от него при други престъпления златни накити, по негови думи, е продал в различни заложни къщи в Плевен.

Прочетете също:

74-годишен мъж загина при пожар в дома си

При пожар в дома си в плевенското село Брегаре е загинал 74-годишен мъж, съобщиха от ...