Акценти
Начало / Образование / Гимназията по туризъм в Плевен бе домакин на среща на сродни училища от страната

Гимназията по туризъм в Плевен бе домакин на среща на сродни училища от страната

В  последните дни на април  Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов” – град Плевен, реализира за поредна година дейности в изпълнение на НП на МОН „Иновации в действие”. Програмата дава възможност за сътрудничество и обмен на добри практики между иновативните училища, както и между иновативните училища  и желаещите да станат такива.

Гимназията посрещна учители и ученици от Професионална гимназия „Ген. Владимир Вазов“ – Сопот, Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ – гр. В. Търново и Професионална гимназия „Петко Р. Славейков“ – гр. Якоруда.

Ученици от специалност „Екскурзоводско обслужване“ направиха туристическа обиколка на града с гостите под наслов „Плевен – вечен и неповторим“, както и в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ изнесоха екскурзоводска беседа.

Четирите училища представиха на форума своите постижения в професионалното образование и споделиха добри практики от образователния процес. Бяха наблюдавани два иновативни урока. Първият съчетаваше учебните предмети икономика, предприемачество и туристическа агентска дейност, като гост лектор бе главен експерт Димана Николова от Община Плевен. Вторият интердисциплинарен урок бе съчетание от английски език и български език и литература на тема „Сонетите на Шекспир“. Бивша ученичка на ПГ по туризъм, а в момента студентка в НАТФИЗ – Мариела Николова, изпълни любимите си сонети и с удоволствие отговори на многобройните въпроси, свързани с актьорската професия.

Мобилността по НП „Иновации в действие“ приключи с посещение в Творителницата „О Писменехъ”, където се запознаха с историята на писмеността, производството на ръчна хартия и реплика на Гутенберговата преса.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...