Начало / Избори / Местни избори 2019 / ГЕРБ – Плевен представи листата си за общински съветници в предстоящия местен вот

ГЕРБ – Плевен представи листата си за общински съветници в предстоящия местен вот

Балансирана листа, в която са включени хора с различна професионална експертиза, което ще допринесе за добрата ни работа в новия Общински съвет на Плевен. Така Петя Василева, председател на общинската структура на ГЕРБ в Плевен представи листата на кандидатите им за общински съветници за предстоящия местен вот.

В листата преобладават хора с опит, но сред първите 15 са няколко кандидати под 40 години, което ще позволи опитът и свежите идеи да се обединят за бъдещата обща работа, подчерта Петя Василева. Паритет има и при съотношението на жени и мъже в листата, допълни тя.

В предстоящата предизборна кампания от ГЕРБ – Плевен ще водят достойна, почтена битка. Ще заложат на контакта с хората. „Доказали сме, че този контакт е много близък, защото сме сред хората не само преди избори и те го ценят. Винаги сме били сред тях, с желание да решаваме проблемите им”, подчерта Петя Василева.

Тя обърна специално внимание, че през изминалия мандат на Общинския съвет в Плевен съветниците на ГЕРБ са били сред най-активните, което се доказва с това, че са вносители на три нови наредби и имат най-голям брой изказвания. Важно е и, че в местния парламент ГЕРБ има най-много председатели и зам.-председатели на постоянни комисии.

При представянето на листата от ГЕРБ – Плевен заявиха, че реалистичната им прогноза е да имат минимум 15 общински съветници в следващия мандат.

„Надяваме се, че в предстоящите избори ще победи най-добрия и това е нашият кандидат за кмет Мирослав Петров. Със силната листа зад него ще достигнем резултатът, към който сме се устремили”, обобщи депутатът Владислав Николов.

Ето и визитка на първите 15 в листата на кандидатите за общински  съветници на ПП ГЕРБ – Плевен

 1. Кандидат за кмет на Община Плевен и водач на листата за общински съветници – Мирослав Николов Петров

     Има две висши образования. През 1989 г. завършва Военната академия във Велико Търново, специалност контра-тероризъм, а през 2003 г. се дипломира като Магистър по икономика, специалност „Социален мениджмънт” в Академията по икономика «Димитър Ценов » в Свищов. През 2005-та и 2006 г. успешно завършва обучения на ФБР /ИЛЕА/, съответно в Унгария и САЩ .

Мирослав Петров има дългогодишен опит в системата на МВР. Започва работа през 1990 година като офицер в отдел „Охрана на обществения ред” в Регионална дирекция на вътрешните работи – Плевен. Три години по-късно става началник на отдел «Криминална полиция» при РДВР – Плевен. В периода 1995 – 1999 г. е началник на отдел „Борба с организираната престъпност” при РДВР – Плевен, а от 1999 – 2003-та г. е заместник-директор на РДВР – Плевен, отдел „Полиция”.

Кариерата си продължава като началник на сектор «Борба с организираната престъпност» – при РДВР – Плевен и началник на отдел «Опазване на обществения ред и превенция».  През февруари 2013 г. той бе назначен за директор на ОД на МВР – Плевен.

В професионалната си кариера в МВР Мирослав Петров на три пъти, през 1994, 2004 и 2007 година, е отличаван с награди на Министъра на вътрешните работи. С постановление на Министерски съвет №266/10.05.2017 година Мирослав Николов Петров е назначен за Областен управител на Област Плевен.

 1. Петя Крумова ВасилеваМагистър по английска филология от СУ „Кл. Охридски“ с повече от 30-годишна практика в сферата на държавното и частното образование. От 12 години собственик и управител на Образователен център „Комлед“.  Управител на фондация „Родова памет“ с основна сфера на дейност, опазване на културното и историческо наследство. Организатор на много благотворителни инициативи. Има три мандата като общински съветник, в двата от които е зам.-председател на Общински съвет – Плевен. Основни сфери на обществена дейност -образование, култура и социални дейности като председател на ПК по култура, вероизповедания и международна дейност, на Специализираната комисия по съфинансиране на проекти в областта на културата и Комисията по решаване жилищните нужди на гражданите. В тази връзка са и законодателните й инициативи като съавтор на Наредба за условията и реда за установяване на жилищните нужди и настаняване в общински жилища и на Наредба за символиката, знаците, официалните празници и отличията на Община Плевен. Била е областен и общински ръководител на ЖГЕРБ, а понастоящем е Председател на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Плевен.Омъжена, с три деца
 2. Владислав Димитров Монов Инженер по образование, специалност „Сондиране и добив на нефт и газ“. Понастоящем управител на „Панорама“ Мол – Плевен. Два мандата общински съветник. Председател на ПК по обществен ред и сигурност. Секретар на Общинската организация на ПП ГЕРБ – Плевен. Семеен, с две деца.
 3. Мартин Тодоров Митев – Завършил Стопанска академия „Димитър Ценов” – гр. Свищов, специалност „Международни икономически отношения”, след което и магистратури по „Здравен мениджмънт” и „Застрахователно и социално дело“ в същата академия.Професионалната си кариера започва в Медицински университет – Плевен и УМБАЛ „Георги Странски“ – гр. Плевен. През периода 2009 г. –  2013 г. е директор на РЗОК – Плевен, а от 2013 до 2015 г. – изпълнителен директор на УБАЛ „Света Марина“ – гр. Плевен. От 2015 г. отново заема поста директор на РЗОК – Плевен до юни 2017 година. Хонорован преподавател е към Медицински университет – Плевен .Мартин Митев е втори мандат в Общинския съвет на Плевен. В мандата 2011 –  2015 г. е общински съветник и председател на групата съветници от ГЕРБ. От ноември 2015 година е избран за Председател на Общински съвет – Плевен. В периода от 2011 г. до 2019 г. член на Общинското ръководство на партията, а от 2013 г. до 2016 г. и общински ръководител за Община Плевен. Баща на две дъщери.
 1. Йордан Христов Грижов – Завършил е ВТУ със специалност „Политология“ и има магистратура по Публична администрация от Академия на МВР. Специализирал е към Института за политика за млади политически лидери към БАН. Общински съветник в групата на ПП ГЕРБ, мандат 2015-2019 г. Познат е с работата си, насочена към младите хора в града. Автор е на Стратегията за развитие на младите хора в Община Плевен и на Наредбата за подпомагане на спортните клубове. Законотворческите му инициативи включват и съавторство на Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди и настаняване в общински жилища, която дава предимство за кандидатстване на млади, образовани хора. Създател е и на различни младежки проекти, като Младите лидери на Плевен, Съветникът и др. Лидер на младежката структура на ПП ГЕРБ. Женен, с едно дете.
 1. Д-р Йордан Георгиев Георгиев – Завършил медицина в МИ – Плевен, специалност „Реанимация и анестезиология“. От 2007 г. е управител и съсобственик на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Плевен, която непрекъснато разширява и доразвива с партньорите и екипа си. Съучредител и член на УС на Фондация „Св. Иван Рилски“, известна с дейността си в подкрепа на жени с гръден карцином и подпомагане на възрастното население на общината със зъбни протези. Три мандата общински съветник от групата на ПП ГЕРБ. Председател на групата общински съветници на ГЕРБ. Бил е председател на ПК по здравеопазване и социални дейности, а понастоящем – Председател на ПК по Стопанска политика и транспорт. Бил е Председател на Общинската организация на ПП ГЕРБ, а в момента е член на Общинското ръководство. Женен, с едно дете.
 1. Христослав Михайлов Михайлов – завършил Висше военно артилерийско училище – Шумен с военна специалност „Артилерийско-техническа част“ – команден профил и гражданска специалност – инженер на ЕИМ. В момента е технически сътрудник в Е-Елит БГ. Участник в благотворителни инициативи, насочени към подпомагане на Асоциацията на сираците в България. Общински съветник, мандат 2015-2019 г. Член на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ. Женен с две деца.
 1. Валентина Бенова Вълчанова – Инженер по образование. От 2004г. до 2015г e инспектор в „Инспекция по труда“ – Плевен. От 2015г. до 2016г. Управител на фирма „Инжстрой“ ЕООД . Понастоящем е управител на фирма за административно обслужване в сферата на трудовите правоотношения, здравословни и безопасни условия на труд. Член на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Плевен. Има една дъщеря.
 2. Веселка Йосифова Лилова – Магистър по философия. Била е преподавател по психология и философия. Има четири години трудов стаж в Общинска администрация – Плевен. От 2018 г. е директор на Общинско средношколско общежитие – Плевен. Председател на общинската структура на ЖГЕРБ – Плевен. Омъжена, с един син.
 1. Цветелин Ненчев Горанов – магистър по образование, директор на НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен – най-голямото начално училище в региона, което вече 10 години е на първо място в обл. Плевен по резултати. Под негово ръководство училището променя основно облика си, превръща се в най-красивото и най-желаното училище в гр. Плевен. Притежател е на грамота „Неофит Рилски“ – най-високото отличие на МОН, три пъти получава наградата на Община Плевен за постигнати високи резултати, Награда от Ротари клуб Плевен Центрум за особен принос в сферата на образованието, грамоти и признания от сдружения и неправителствени организации за съхраняване на българския дух и традиции и патриотично възпитание на учениците. Семеен, с едно дете. 
 1. Генади Кирилов Динков – има две магистратури в сферата на образованието и регионалното развитие. Професионалния му път е свързан с банковото дело, развитието на политики в сферата на общинското образование, логистиката и транспортния сектор на железопътните услуги. Основател на най-голямата секция на ПП ГЕРБ в Област Плевен. Член на Общинското ръководство на партията и за втори път кандидат за кмет на с. Ясен.
 1. Емил Саркис Инджиян – Дипломиран инженер по компютърна техника и технологии. Основател и управител на IT фирма от 1998 г. От 2015 г. е директор на най-голямата IT фирма в България – „Информационно обслужване“, където внедрява и развива иновации в сферата на информационните технологии. Има три деца.
 1. Албена Георгиева Тотева – магистър по икономика и управление на промишлеността и магистър по педагогика на обучението по техника и технологии, с първа професионална-квалификационна степен по управление на образованието, с допълнителна квалификация по гражданско образование. От 2009 г – Началник на РИО, понастоящем РУО – Плевен. Омъжена, с две деца.
 1. Пламен Симеонов Бешков – Има техническо образование. Два мандата кмет на с. Дисевица. Деен член на Сдружението на кметовете в Община Плевен. Член на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ. Семеен, с две деца.
 1. Александър Богданов Николов – магистър по право, международни отношения и финансов мениджмънт; юрист с  над десет-годишен юридически стаж в съдебната система. Председател на Управителния съвет на Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт. Адвокат в Адвокатско съдружие „Карастоянов, Митков и съдружници.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...