Начало / Общество / Генералният секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие се срещна с ръководството на Община Плевен

Генералният секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие се срещна с ръководството на Община Плевен

Делегация, начело с генералния секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михайлидис беше на посещение в Община Плевен и се срещна с ръководството на местната администрация. Гостуваха също народният представител Васил Антонов, заместник-председател на Комисията по вероизповедания и правата на човека, ръководител на българската делегация в Интерпарламентарната асамблея по православие (ИПАП) и член на Международния секретариат на ИПАП, Костас Мигдалис – главен съветник на Секретариата, Закария Куцнашвили – депутат от грузинския парламент и член на Международния секретариат на ИПАП, Лили Вардиноянис – съветник на Секретариата.

„Не е случайно, че празнуването на 25-годишния юбилей започва от България и от Плевен, това е символично, особено в годината, в която отбелязвате 140 години от Освобождението. Подготвили сме богата програма, като мероприятиятаще са в Атина, Истанбул, Москва и др., но най-напред в Плевен”, подчерта г-н Михайлидис.

Интерпарламентарната асамблея по православие e учредена през 1993 г. в Атина, Гърция, под егидата на Европейския парламент. Тя представлява постоянна структура за комуникация между парламентаристите на държавите членки, насочена към единството в разнообразието на православните християни въз основа на принципите и ценностите на християнството и демокрацията. Мисия на асамблеята е да популяризира и утвърждава християнските ценности. В нея членуват над 20 държави, както и групи депутати от страни от Азия, Австралия, Африка, Северна и Южна Америка.

Прочетете също:

Гледат мярката за неотклонение на заподозрените за убийството в Кнежа

Съдът в Плевен днес разглежда мерките за неотклонение на двамата обвиняеми от Бяла Слатина, заподозрени ...