Акценти
Начало / Образование / В Ясен ще е първият учител по програма „Заедно в час” за област Плевен

В Ясен ще е първият учител по програма „Заедно в час” за област Плевен

От началото на новата учебна година в ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в село Ясен ще работи учител по програмата „Заедно в час”. Светлана Станчева-Кирицова е част от седмия випуск учители по програмата и първият, който ще работи в област Плевен. Освен в Плевен за първи път учители по програмата тази година ще има и в област  Велико Търново.

Мисията на „Заедно в час“ е да работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите. За тази цел организацията привлича и подготвя изявени и способни професионалисти с различен профил, които да станат част от образователната система. В рамките на двугодишна програма за професионално и лидерско развитие те получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна, а след това да останат дългосрочно ангажирани в сферата на образованието.

До момента през програмата са преминали 163 души, а през учебната 2017/2018 г. като преподаватели първа и втора година в училище ще влязат близо 170 учители. Те ще преподават в над 80 училища партньори в 12 области на страната: Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.

„Заедно в час“ е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

На снимкатаНовият випуск учители по програма „Заедно в час“

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...