Акценти
Начало / Здравеопазване / В Тученица вече имат лекар

В Тученица вече имат лекар

Жителите на плевенското село Тученица вече имат свой личен лекар. Днес на общоселско събрание бе представена д-р Светла Тишкова, специалист по вътрешни болести и обща медицина, която ще обслужва жителите на Тученица.

„Ще поема кабинета, в който ще може да се правят и ЕКГ-та, и ще отделям време за домашни посещения, тъй като има хора в селото, които са възрастни и трудно подвижни”, обеща д-р Тишкова. От 11 юни тя ще започне с прием на пациенти два пъти седмично в кабинета на здравната служба в селото.

Съдействие за осигуряване на медиицинско обслужване на жителите на Тученица е оказал общинският съветник от ГЕРБ Мартин Митев, който присъства на общоселското събрание  „Знам, че вашето село от доста време има проблем с осигуряването на общопрактикуващ лекар, сменили са се много, напатили сте си, каза Мартин Митев пред събралите се. – В плевенска община е изключително трудно да се намери специалист, който да обслужва хората в малко населено място. Д-р Тишкова е изключителен специалист и съм убеден, че ще се уверите в нейните качества и професионализъм”, допълни Мартин Митев.

На представянето на д-р Тишкова присъстваха още съветниците от ГЕРБ  Владислав Николов и Даниела Гонкова, както и кметският наместник Наталия Тодорова.

Прочетете също:

Три ще са пунктовете в област Плевен за ваксиниране на деца срещу COVID-19

За област Плевен са определени три временни имунизационни пунктове за приложение на педиатрична ваксина Comirnaty на ...