Начало / Общество / В три учебни заведения в Плевен бяха организирани различни инициативи през Седмицата на мобилността

В три учебни заведения в Плевен бяха организирани различни инициативи през Седмицата на мобилността

РИОСВ – Плевен  и  БДДР – Плевен организираха инициативи в три учебни заведения в Плевен по повод Седмицата на мобилността 16 до 22 септември. През тези дни  бяха проведени екологични дискусии и презентация  под мотото на кампанията тази година – „Интелигентно придвижване. Силна икономика“.

На учениците   от НУ  „Единство“ бяха раздадени светлоотразители за ученическите им раници, тефтерчета и линийки. На 19 септември с  учениците от ОУ „Васил Левски“ се проведе дискусия във връзка със Седмицата на мобилността. Раздадени им бяха светлоотразители за раниците им. На 20 септември в НУ „Отец Паисий“ бе представена презентация с цел да се обясни на децата ползите от инициативата.

Европейската седмица на мобилността се провежда в периода 16 – 22 септември и цели да насърчи местните власти да въведат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да приканят обществеността да се включи в „Ден без автомобили“ на 22 септември.

Кампанията се организира от Европейския организационен секретариат с подкрепата на ГД „Околна среда“ и ГД „Транспорт“ на Европейската комисия, а координатор на  национално ниво е Министерството на околната среда и водите.

Фокусът през тази година е върху инициативи, насочени към ограничаване на автомобилния транспорт в градовете и върху икономическите ползи за хората, бизнеса и обществото от прилагането на добри екологични практики.

%d0%bc%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82

 

Прочетете също:

Предстои нов избор на превозвачи по автобусни линии за 10 маршрутни разписания от квотата на Община Плевен

Да се проведат обществени поръчки за обществен превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, ...