Начало / Култура / В Славяново отбелязват с концерт приключване на дейностите по национален проект

В Славяново отбелязват с концерт приключване на дейностите по национален проект

С голям концерт СОУ”Христо Ботев” – гр.Славяново ще отбележи приключването на работата по Националния проект „Успех”. Събитието е на 14 юни от 12 часа в актовата зала на учебното заведение. Концертът е под надслов „Здравей ваканция”. В началото ще бъдат раздадени инаградите от провелия се конкурс за есе и стихотворение „Моето родно училище”, посветени на 100-годишния юбилей на учебното заведение.

Седем  извънкласни групи работиха по проекта в продължение на пет месеца, информира директорът на училището Лили Манолова. Това са клуб „Спортен риболов” с ръководител Милен Миндев, клуб „Приказен свят” с ръководител Снежана Ангелова, клуб „Първа помощ” под ръководството на Виолета Бенкова, клуб „Автентичен фолклор” с ръководител Анелия Миткова, ателие „Етнография” под ръководството на Екатерина Крачунова, театрално студио с ръководител Антония Николова и клуб „Бързопис” с ръководител Кръстинка Иванова. Деца от три от групите – „Приказен свят”, „Автентичен фолклор” и театралното студио участваха и в празничния спектакъл „Дай, бабо, огънче!”, посветен на 100- годишния юбилей на училището в края на миналия месец. Там те представиха възстановка на народния обичай „Пеперуда”, драматизация на приказката „Торбата с лъжите” и танцовите постановки „Ловецът” и „Мамбо”. Възпитаниците на театралното студио участваха и в 11 Национален детски фестивал на хумора „Смехоранчета”, провел се през месец май в Габровог, където спечелиха специалната награда на форума.  Учениците, участвали в клуб „Етнография” участваха и в организирането на базара на ученическо творчество в рамките на юбилейните чествания на училището.

Всички резултати от проекта са подредени и в специална експозиция, която е отворена за посетители.

Прочетете също:

Започна попълването на Националната система „Живи човешки съкровища”

Министерството на културата стартира процедурата за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България” ...