Акценти
Начало / Култура / В Победа посветиха концерт на словото и учителите

В Победа посветиха концерт на словото и учителите

В навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и култура, в НЧ „Зора-1990г.”село Победа, се проведе празничен концерт, посветен на словото, учителите и дарителите. Гости на събитието бяха настоящи и бивши учители, Кмета на с.Победа Даниела Александрова, дарители на читалищната библиотека, културни дейци и жители на село Победа. В празничната програма взеха участие ученици – възпитаници на Читалището. Те изпълниха стихове, възхваляващи делото на Кирил и Методий, и рецитал  признателност към учителското дело. От името на читалищното настоятелство бяха поднесени  цветя и поздравителни адреси за присъстващите учители. Спазена беше традицията  за връчване на Грамоти на читалищни дарители. През 2017г. своя принос за обогатяване фонда на читалищната библиотека дадоха Нина Петрова, Диана Стоянова, Надка Пешева и Николина Гугуди.

 

Поздрав към читалищните дейци поднесе председателят на читалищното настоятелство Даринка Николова – бивш директор на училището в селото и настоящ учител в гр.Тръстеник. Тя подчерта, че в село Победа от 9 години няма училище, но просветителската и културна дейност не е замряла, а напротив привличат се деца и подрастващи, които с радост участват в читалищните празници и инициативи.

Читалищния екип апелира към всички присъстващи в залата да съхраним и умножим богатствата на българската книжнина и духовност.

 

 

Прочетете също:

Общо сътрудничество обсъдиха младежи от Представителството на студентските съвети с кмета Георг Спартански

Възможности за съвместно сътрудничество обсъдиха на среща с кмета Георг Спартански членове на Изпълнителния съвет ...