Акценти
Начало / Общество / В област Плевен няма излезли реки от коритата, язовирите са без опасност от преливане

В област Плевен няма излезли реки от коритата, язовирите са без опасност от преливане

По данни от тази сутрин в област Плевен няма излезли реки от коритата си, язовирите са с нива под опасните. Това съобщи областният управител Мирослав Петров пред журналисти.

От вчера със заповед на премиера Бойко Борисов е създаден Национален кризисен щаб и е направена координация с областните администрации, за да се вземат превантивни мерки във връзка с започналите вече обилни валежи, каза Петров.

Той подчерта, че няма бедстващи хора в област Плевен. Силно засегнати от градушка са Летница и град Левски, където има много изпочупени прозорци, включително и на Полицейското управление в града.

Град Левски е като момбардиран, градушка като юмрук го удря два пъти

Областният управител информира, че е взета превантивна мярка в района на колелото преди жк „Сторгозия” в Плевен, за да се избегне закъсване на автомобили в образуващата се там дълбока вода при интензивен валеж. Още в 9 часа тази сутрин е въведена временна организация на движението с два обходни маршрута. Това ограничение ще остане докато се оттече насъбралата се вода и няма опасност от закъсване на автомобили.  „Прави се оглед на язовирите в „Кайлъка“.  Наблюдава се и коритото на река Искър в района на град Искър, както и на река Вит в известните критични участъци”, допълни още областният управител Мирослав Петров.

Към този момент няма информация за селища без ток.

Прочетете също:

Днес имен ден празнува Доротея

На 5 юни Църквата почита Св. Доротей, на когото се приписват разказите за пророците, апостолите ...