Акценти
Начало / Образование / В Медицинския организират Ден на биомедицината

В Медицинския организират Ден на биомедицината

Медицински университет – Плевен ще бъде домакин на Ден на биомедицината, който ще се проведе на 1 март под патронажа на Председателя на БАН акад. Юлиян Ревалски и Кмета на Община Плевен Георг Спартански. Научният форум се организира от Регионалния академичен център – Плевен с подкрепата на БАН и в тясно сътрудничество с Националната академична мрежа.

Научната сесия ще се проведе в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния център на МУ-Плевен, от 9:30 ч. до 13:00 ч. Лекции ще изнесат водещи учени от БАН – акад. Дамян Дамянов, Председател на САЧК, и членовете на САЧК: акад. Александър Александров, акад. Атанас Атанасов, акад. Димитър Димитров, проф. дин Гарабед Минасян – ИКИ, БАН. Участие от МУ-Плевен в програмата на форума ще вземат проф. д-р Славчо Томов, д.м.н., Ректор на висшето училище, и чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев, д.м.н., Директор на Научноизследователския институт.

На форума ще присъстват членове на академичната общност, ръководители на общинската и областната управи, ръководството и сътрудници на Съюза на учените в България – клон Плевен, представители на местния бизнес, студенти, средношколци и граждани. Официални гости на Деня на биомедицината са акад. Богдан Петрунов, председател на Съвета на настоятелите на МУ-Плевен

Денят на медицината е част от проявите, посветени на 150-тата годишнина на Българската академия на науките и 45-тата годишнина от основаването на Медицински университет – Плевен, които Регионалният академичен център – Плевен (РАЦ) организира съвместно с БАН и МУ-Плевен.

Ден по-рано, на 28 февруари 2019 г. ще се състои тържествено подписване на Меморандум за сътрудничество между Българска академия на науките и Община Плевен. Споразумението ще бъде подписано в 13 часа в Актовата зала на Общината.

След тържественото подписване, от 14:00 ч в Телекомуникационния център на МУ-Плевен акад. Димитър Димитров, САЧК, ще открие изложбата „Жените в историята на Българската академия на науките“ от художествено-документалното наследство на БАН. Изложбата ще бъде експонирана във фоайето на Факултет „Фармация“ и фоайето на Телекомуникационния център до 15 март.

Прочетете също:

Зелен коридор за ваксинация на 30 април и 3 май

На 30 април и 3 май в МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен, ул. Трите бора ...