Начало / Култура / В Левски откриха изложба на художници от България и Норвегия

В Левски откриха изложба на художници от България и Норвегия

изложба Левски

В Художествената галерия в град Левски беше открита пътуваща изложба на български и норвежки художници, информират от културния институт. Творбите са включени в Пролетен салон – 2014 в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за културна столица на Европа.

Живописните платна на Кнут Нортби, Бьорн Дируд и Инге Йорсен от Норвегия и творбите на художници от Левски и Павликени са представени от Клуба на културните дейци в Левски и от Сдружение „Арт – росина” – Павликени.

изложба Левски

Председателят на Сдружение „Арт – росини” Пламен Петров участва в изложбата с картини живопис и графика, поглед към далечното минало и Антарктида. Най–младата художничка от Павликени – осемнадесетгодишната Мирела Николова, представя пет творби цветна графика с впечатляваща реплика на „Дамата с хермелина” на Леонардо да Винчи.

Живописните платна  на световноизвестния фотограф Цончо Балканджиев, на Ивета Иванова и Петранка Новосад, както и на иконописеца Мартин Петров, който в тази изложба се представя  с експериментална живопис, могат да видят ценителите на изящното изкуство.

изложба Левски

Председателят на Клуба на културните дейци в Левски Веселин Стоев показва живопис и пластика, а Алида Тодорова – уникални сервизи рисувано стъкло. С живописни  и графични картини участва в изложбата и художникът Юлиян Йосифов.

Трета година творци от Павликени и Левски създават общи изяви, а с участието на художници от Норвегия в поредната пета изложба те вече са  и международни.

Галерия ”Таралеж” във Велико Търново е следващата спирка на пътуващата изложба.

Прочетете също:

Тази вечер арт школа „Колорит” връчва тържествено над 260 награди на свои възпитаници

На тържествена церемония от 18 часа тази вечер пред входа на читалище „Съгласие“ – Плевен ...