Начало / Общество / В Левски деца поеха грижа за бездомни животни

В Левски деца поеха грижа за бездомни животни

Деца и родители от ДГ „Слънце” в град Левски  организираха и проведоха инициатива „Дом за бездомно животно” като част от дейностите по проект „Децата се учат как да защитават животните на Международната организация „Четири лапи”.

Основното цел на проекта е формиране на хуманно отношение към живите същества. През м. октомври двете подготвителни групи в централната сграда участваха и в национална инициатива „Да на храним бездомно животно”, като в рамките на два дена оставяха храна пред местата където се крият бездомни кучета и котки в нашия град. В първия уикенд на м. декември, в условията на отдалечено взаимодействие между детската градина и семействата, децата от ПГ „а”5г., заедно с родителите си, изработиха домове за бездомните животни. Импровизираните къщи и храна бяха поставени навън, пред блокове и пространства, където лесно могат да бъдат открити от бедстващи животни.

Съвместната работа на деца, родители и учители винаги постига добри резултати. Да възпиташ у човек правилно отношение към животните означава, че вече си поставил основите на отношението към хората и света.

 

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...