Начало / Крими / В ареста остават петима, участвали в грабеж, хулиганство и изнудване до  язовир край  Плевен

В ареста остават петима, участвали в грабеж, хулиганство и изнудване до  язовир край  Плевен

Петима мъже, участвали в грабеж, хулиганство, изнудване и принуда до  язовир край  гр. Плевен, остават в ареста, след като две съдебни инстанции  не уважиха искането им за  промяна  на взетите им мерки  за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки, информират от Апелативна прокуратура – Плевен.

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, поддържано от Апелативна прокуратура – Велико Търново съдът е взел по отношение на Христо П., Йордан А., Илия Б., Златко Б., и Бисер Б.  мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Петимата задържани, заедно с Методи П. и Мариян Б. са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на Окръжна прокуратура- Плевен  за  четири отделни престъпления, три от които са тежки и умишлени. През нощта на 25 срещу 26.07.2016 г , в околностите на с. Каменец, обл. Плевен, тези лица, в съучастие и с други неизвестни лица, извършили грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда и отнемане на сумата 200 лева на единия пострадал мъж. Повдигнато им е обвинение и за  хулиганство, изнудване и упражняване на принуда по отношение на пострадали лица /като едното лице е било карано насила да консумира прясно уловената риба/.

Апелативен съд В. Търново, днес потвърди определение на Окръжен съд  Плевен, с което са оставени без уважение молбите на петимата за промяна на мерките  им за неотклонение в по-леки и потвърди взета марка „задържане под стража“.   Съдът прие, че към настоящият момент не са възникнали нови обстоятелства,  които да  налагат промяна на взетите мерки за неотклонение.

Методи П. и Мариян Б. също са с взети мерки „задържане под стража“.

Прочетете също:

Майя Ананиева с престижната награда „Най-добър арт педагог в света“

Ръководителят на арт школа „Колорит” в Плевен – художничката Майя Ананиева, е удостоена с престижната ...