Начало / Общество / Възможности за финансиране на идеи с евросредства представиха в Долна Митрополия

Възможности за финансиране на идеи с евросредства представиха в Долна Митрополия

Информационна среща на тема „Възможности за финансиране на нашите идеи“ организира Областният информационен център на 21 септември в Долна Митрополия. Това е поредното  поредното информационно събитие за популяризиране на отворени процедури по Оперативните програми на ЕС.

На срещата присъстваха служители от общинската администрация, представители на граждански организации, бизнеса, директори на училища и детски градини, граждани.

„Определено ползата от дейността на Областен информационен център – Плевен става все по- осезаема”, сподели кметът на общината Поля Цоновска.

Събитието започна с кратко запознаване с извършената до момента дейност от ОИЦ – Плевен, след което бяха презентирани предстоящите инициативи до края на 2012 г. На вниманието на участниците бяха представени отворени схеми по Оперативните програми „Развитие на човешките ресурси”, „Околна среда”, „Регионално развитие”, „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” и „Административен капацитет”.

Присъстващите представители на граждански организации проявиха интерес по схема „Без граници” компонент 1, и възможностите за обмен на опит, планове и идеи с организации и институции от други страни от Европейския съюз. Представена беше и Българо – швейцарската програма за сътрудничество.

Прочетете също:

Общински съвет – Плевен гласува 5 000 лв. за лечението на проф.Недкова

Еднократна финансова помощ в размер на 5 000 лв. от бюджета на Община Плевен ще ...