Начало / Общество / Втора пожарна служба може да бъде изградена в западната част на Плевен

Втора пожарна служба може да бъде изградена в западната част на Плевен

Областният управител на област Плевен Иван Янчев проведе среща с Директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен – комисар Станислав Атанасов, и с началника на сектор „П и КД” към РДПБЗН – Плевен – главен инспектор Златко Емилов Гицов.

Срещата бе представителна, като беше отправена покана към областния управител да посети дирекция Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен, за да бъде запознат с наличните ресурси. Също така поканата предшества и посещение на складова база Стара гара, която до момента е собственост на МВР-Плевен. Идеята е в тази част да бъде обособена втора Районна пожарна служба, което ще позволи предислоциране на пожарни автомобили, техника и имущества и освобождаване на сега заемани помещения на ул. „Св. Св. Кирил и Методий”. В тях ще се пренесат служители от сектор „Административен”, който сега е на ул. „Ресен”.

Целта на  обособяването е скъсяване на времето за достигане на спасителните коли от централната служба до мястото на произшествието в този район на града. Освен това, в жк „Сторгозия” се изграждат нови обекти, има и такива с повишен риск – пет бензиностанции, няколко шоурума и сервизни бази на вносители на автомобили, петролна база, електрическа подстанция, четири хипермаркета, девет големи училища, логистична база, предприятия и др. Обособяването на втора пожарна служба в западната част на Плевен ще позволи на дежурните екипи и по-бързо придвижване до близките населени места в тази посока, както и до международния път Е 83 /София – Русе/. Статистиката сочи нарастване на броя произшествия, на които се отзовават екипите, като плевенската пожарна през миналата година е била на 6-о място в страната по този критерий.

 

Прочетете също:

Амфитеатър ще бъде изграден в Регионалния исторически музей в Плевен

Амфитеатър с 387 седящи места и места за хора с увреждания ще бъде изграден в ...