Акценти
Начало / На фокус / Връчиха тържествено първите немски езикови дипломи на ученици от Езиковата гимназия в Плевен

Връчиха тържествено първите немски езикови дипломи на ученици от Езиковата гимназия в Плевен

Първите 15 ученици от Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен днес получиха немски езикови дипломи. Церемонията се състоя в заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета Георг Спартански,  Ева Цик – консултант за обучението по немски език в Северна България, Юри Тодоров – директор на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици, Грета Димова – зам.-директор на ПГПЧЕ, родители и журналисти.

img_5063kmet

Преди да получат дипломите си учениците и техните преподаватели бяха поздравени от кмета Георг Спартански, който демонстрира добрите си  познания по немски език. От името на гимназията директорът Юри Тодоров изрази надежда, че от страна на Община Плевен ще бъдат задълбочени връзките с побратимения немски град Кайзерслаутерн в областта на младежките дейности. На учениците Юри Тодоров пожела още много успехи, крачката към които е тази диплома. Той съобщи радостната новина, че възпитаник на плевенската езикова гимназия – Страцимир Кулински, е първият българин, избран тази година за директор на Американския университет в България. Пожелавам ви такова бляскаво бъдеще, каза Тодоров.

img_5066juri-todorov

Ева Цик  подчерта, че всички явили се са издържали чудесно изпита, което е фантастичен резултат и той е „показателен за превъзходния начин, по който се преподава немски език в Езиковата гимназия в Плевен”. Тя благодари на всички, които са се ангажирали с въвеждането на немска езикова диплома в Плевен и изрази увереност, че и в бъдеще плевенската гимназия ще бъде водеща в обучението по немски език.

Освен дипломите учениците получиха плакет, който ги прави част от световната мрежа на училищата, в които изучаването на немски език е от първостепенно значение.

Церемонията по връчването на дипломите беше съпътствана от музикална програма, в изпълнение на ученици от Езиковата гимназия.

diplomi1

nemski-diplomi

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...