Начало / Общество / Вместо лаптопи за съветниците резервоар за вода в Горталово

Вместо лаптопи за съветниците резервоар за вода в Горталово

 

20 000 лв. ще отдели Община Плевен за изграждане на резервоар за питейна вода в село Горталово. Средствата ще бъдат заделени от заложените за капиталови разходи в Бюджет 2014 г. на Общинския съвет в Плевен.

Икономията в това перо ще дойде, след като общинските съветници се отказаха да им бъдат купени лаптопи. Така с парите за лаптопи ще бъде осигурена питейна вода за село Горталово, което повече от 15 години има сериозен проблем с водоснабдяването през летните месеци.

Преди седмица от жители на селото са внесли подписка при председателя на Общинския съвет, с която настояват да бъдат отпуснати средства за изграждане на това съоръжение, което ще гарантира нормално водоснабдяване и през лятото.

По думите на председателя на Общинския съвет Дарин Ангелов има възможност резервоарът да бъде изграден до май-юни тази година , тъй като има проучване и готовност строежът да започне веднага, когато бъде осигурено финансирането му. Така още това лято може да бъде решен този проблем за жителите на Горталово.

По изграждането на такъв резероар кметският намесник на Горталово Пламен Петков работи още от предишния си мандат. Необходимите планове и проекти са одобрени от Община Плевен и са съгласувани с РИОСВ, каза Петков в интервю за infopleven.com още преди две години. Тогава той обясни, че вода, като количество има, но липсва каптаж, чрез който да бъде събирана и така да бъдат задоволявани нуждите на селото в пиковите моменти на потребление. Особено през лятото, когато жителите на селото се увеличават почти двойно.

 

Прочетете също:

Съветниците от МК „Демократична България” с екологични инициативи

Общинските съветници от групата на МК „Демократична България – Обединение” станаха инициатори на няколко екологични ...