Акценти
Начало / Общество / Средно с около 130 лева увеличиха заплатите си съветниците в Плевен

Средно с около 130 лева увеличиха заплатите си съветниците в Плевен

Общински съвет-заседание

С един глас „против” и два – „въздържал се”, общинските съветници в Плевен вчера гласуваха новите си заплати. Заплатата, която един съветник ще взема вече е 660 лв. Досега тя беше 530 лв.

За участие в заседание местните парламентаристи ще вземат по 100 лв., за участие в комисия 80 лв., а председател на комисия ще получава 100 лв. Отделно всеки съветник месечно ще получава по 400 лв. Така ако един съветник участва в две комисии, председател е на една от тях и присъства на заседание на Общински съвет, максимума, който може да получи като възнаграждение е 680 лв.

Ако съветник отсъства от заседание на Общинския съвет или не участва в работата на комисията, санкцията ще е 100%, но ще получи месечната сума от 400 лв., обясни днес пред журналисти Дарин Ангелов, председател на Общинския съвет. Той допълни, че досега нямат случай, когато без основателна причина съветници да не участват в работата на комисиите или да отсъстват от заседание на Общинския съвет.

Той подчерта, че при определяне на възнаграждението си общинските съветници са проявили морал и са се съобразили с финансовото състояние на Общината в момента и не са си гласували максималния размер  възнаграждение, който е  1 250 лв.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...