Акценти
Начало / Култура / Високи отличия за деца от арт школа „Колорит“ от национален конкурс в Свищов

Високи отличия за деца от арт школа „Колорит“ от национален конкурс в Свищов

Деца от арт школа „Колорит“ спечелиха  най-високите отличия на 19-я Национален конкурс – изложба за детска рисунка „Три звездички 2024“  в град Свищов, съобщи ръководителят на школата Майя Ананиева.  Голямата награда на конкурса е присъдена на четиринадесетгодишния Румен Константинов за артистичната му пастелна рисунка „Щастливият петел“.

Носители на Първа награда са Миа Нинова – 4г. за творбата „Бухал“ и Никол Методиева – 9г. за живописната творба „Българска мома“. Втора награда получава Анна Мария Кьоргогова – 6г. за „Сладкото зайче“.

Наградата на Фондация „Ангели от Лим“ е присъдена на десетгодишната Даяна Георгиева за творбата „Пълнолуние с бухали“. Наградата на детското жури печели Антон Крушков – 9г. за рисунката „Красивите птици“.

Конкурсът се организира от Фондация „Ангели от Лим“ съвместно с Община Свищов и е включен в календара на Министерството на културата. Темата, по която участниците от цялата страна са рисували, е свободна. Конкурсът се провежда в памет на трагично загиналите дванадесет деца през 2004 година в река Лим в Сърбия/Черна гора.  Церемонията  за връчването на наградите  се състоя на 10 април в Художествена галерия „Никола Павлович” в Свищов при откриването  на националната изложба с творби от конкурса .

Прочетете също:

Културен седмичен афиш на Плевен 19 – 25 февруари

Юбилейна вечер на Георги Константинов С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и ...