Начало / Култура / Вечер на лауреатите в Музикалното

Вечер на лауреатите в Музикалното

музикално

Тази вечер в обновената зала „Божко Шойков” на НУИ „Панайот Пипков” се проведе вечер на лауреатите. В концерта се представиха ученици от музикалните училища в София, Варна, Плевен, Пловдив и Русе, носители на лауреатско звание и  първо място от  международни и национални конкурси.

Същият концерт беше изнесен преди дни и на сцената на НУИ „Любомир Пипков” в София. Тогава всички участници получиха грамоти от името на министъра на културата.

Такива грамоти тази вечер получиха и трима нови участници в концерта – ученици от музикалните училища в Русе и Варна. .

През годината броят на лауреатите от училищата по изкуствата в страната е общо 172, обявиха в началото на празничната вечер.

музикално

Днешният концерт е първият от два последователни. Той беше посветен на класическата музика. Първи на сцената излязоха ученици от училището в Русе- клавирно дуо Йоана Делимаркова и Николай Димитров, които изпълниха Арабеска № 1 от Клод Дебюси.

Плевенското Музикално училище беше представено от Христея Маркова – пиано, с преподавател Антоанета Воденичарова, Николай Иванов – ударни инструменти, с преподавател Симеон Серафимов, Камелия Първанова – виола, с преподавател Диана Петкова.

Утре вечер от 18 часа ще започне вторият лауреатски концерт, посветен на фолклорната музика.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...