Акценти
Начало / Общество / БЧК разкри банкова сметка за пострадалите от земетресението в Непал

БЧК разкри банкова сметка за пострадалите от земетресението в Непал

БЧКБългарският Червен кръст откри банкова сметка за набиране на финансова помощ за подпомагане на пострадалите от земетресението в Непал. Активиран е номер, на който също може да се окаже подкрепа на бедстващите чрез изпращане на благотворителни SMS-и на номер 1466 към всички мобилни оператори на стойност 1 лев.

Доброволците и служителите на Непалския Червен кръст работят на терен, подпомагат търсенето на оцелели и спасителните действия на властите и оказват първа помощ на засегнатите от бедствието. Екипи на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) вече работят на място за оценка на щетите и за подпомагане действията на Непалски Червен кръст, като още в събота, 25 април, МФЧК/ЧП отпусна 500 000 швейцарски франка от фонда си за незабавна реакция при бедствия. Федерацията отвори и бедствения резерв от складовете си в Ню Делхи, Дубай, Куала Лумпур и Банкок, за да предостави материали от първа необходимост.

МФЧК/ЧП обяви спешен апел за предоставяне на незабавна хуманитарна помощ за 75 000 души, като са необходими 33,4 млн. швейцарски франка (63 188 792 лв.).

Именно в тази връзка и БЧК се присъединява към апела на МФЧК/ЧП и обявява Национална благотворителна кампания в подкрепа на пострадалите от земетресението в Непал. Освен чрез краткия номер, дарения се набират и по банкова сметка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД IBAN: BG23UNCR70001519676152; BIC: UNCRBGSF; Български Червен кръст (За пострадалите от земетресението в Непал).

Прочетете също:

Прокуратурата започна разследване на пожара в Медицинския университет в Плевен

В Районна прокуратура град Плевен е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 330, ал.1 ...