Начало / Култура / Бурни аплаузи и цветя за „Колекция мюзикъл” във „Вапцаров”

Бурни аплаузи и цветя за „Колекция мюзикъл” във „Вапцаров”


С бурни аплаузи и цветя изразиха възторга си от концерта „Колекция мюзикъл” работниците от завод „Вапцаров”. Плевенската филхармония, Общинската хорова формация „Гена Димитрова” и гост-солистите Георги Динев (тенор), Марк Фаулър (тенор) и Симона Кодева (сопран) впечатлиха със своето изкуство публиката.

Освен откъсите от известните мюзикъли “Котките”, “Моята прекрасна лейди”, “Кабаре”, “Уестсайдска история” и „Фантомът на операта”, които звучаха предходната вечер в залата на ДКТ „Иван Радоев”, на финала на музикалния празник прозвуча тържествено химнът на Република България. Творците не пропуснаха да отбележат и трагичната дата 11 септември, на която в САЩ се състояха терористичните атаки. „Трябва да не забравяме тази дата, не за да сме злобни и отмъстителни, а за де не се случва никога вече”, посочи в обръщението си към публиката тенорът Георги Динев. За другия солист –  Марк Фаулър от Австралия, пък се оказа, че това е лична трагедия, тъй като той е загубил приятел по време на атентата. В негова памет и в памет на всички жертви на тероризма Динев и Хоровата формация подариха на публиката евъргрийнът „Моят път” път, добре познат в изпълнение на Франк Синатра.

Официални гости на концерта бяха зам.-кметът на Община Плевен Стефан Петков, секретарят на Общината Бранимир Мирчев, началник отдел култура Йонита Иванова, зам.- председателят на Общинския съвет в Плевен Петя Василева, собственикът на „Вапцаров Холдинг” Бони Бонев, генералният мениджър на завода и др.

Прочетете също:

Впечатляващ брой награди за Балетното студио при НЧ „Съгласие” от фестивала „Морско конче”

С куп награди бяха отличени децата от Балетното студио при НЧ „Съгласие 1869“ в IX ...