Акценти
Начало / Общество / Най-новата си техника демонстрираха плевенските огнеборци

Най-новата си техника демонстрираха плевенските огнеборци

пожарна - празник

По повод професионалния си празник, който отбелязват на 14 септември, плевенските огнеборци днес демонстрираха най-новата си техника, закупена по европейски проект. Пред сградата на Община Плевен  огнеборците представиха два автомобила за гасене на пожар в градски условия – лек и среден клас, и два спасителни автомобила за спасяване при  пътнотранспортни произшествия и противохимична обработка и защита, научи репортер на  infopleven от главен инспектор Станислав Атанасов,  началник сектор „Пожарогасене и спасителна дейност” към  Областно управление ПБЗН – Плевен.

Той отбеляза, че с нови, съвременни  автомобили разполага единствено Районната служба в Плевен. Докато службите извън Плевен ползват морално остаряла, амортизирана  техника още от 60-ти и 70-те години – Зил 130. Това не пречи на огнеборците да изпълняват задълженията си, подчерта гл. инспектор Атанасов  и отчете, че това лято е било по-спокойно откъм пожари в сравнение с миналата година.

Пожарните автомобили  бяха достъпни за всички любопитни и младите огнеборци бяха отзивчиви към всеки зададен въпрос. Най-любопитни разбира се бяха децата, като малкият Лилян, за който специално беше включена и сирената на пожарната кола

пожарна празник

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...