Начало / Общество / Близо 13 млн. лева ще търси Общината за изграждане на нова спортна зала

Близо 13 млн. лева ще търси Общината за изграждане на нова спортна зала

897 500 лв. са заложените капиталови разходи в Бюджет 2013, който предстои да бъде внесен за гласуване от Общинския съвет на Плевен най-късно до края на февруари. От днес започва и публичното обсъждане на бюджета по населени места. Предвидените капиталови разходи са с близо 309 000 лв. повече в сравнение с първоначалния бюджет за 2012 г.

Въпреки увеличението, средствата няма да са достатъчни за доизграждане на покрития плувен басейн до СОУ „Иван Вазов”. Ще се търси допълнително финансиране в размер на 1 млн. лв., обясни кметът проф. Димитър Стойков.

Допълнително финансиране  в размер на близо 2 млн. лв. ще е необходимо и за довършване на започнатия ремонт на стадион „Плевен”.

Надяваме се да успеем да се преборим и за отпускане на средства за изграждане на многофункционална спортна зала в Плевен, съобщи още проф. Стойков.  Той поясни, че идеята е на мястото на съществуващата  колописта  да бъде построена зала за 3 000 души, която да се използва за 24 вида спорт, за изложбена зала, за концертни дейности. „За изграждането й ще са необходими 12 млн. 700 хил.лв. и се надяваме на разбиране от страна на Министерски съвет и на Министерството на финансите, защото на Плевен му прилича най-сетне да има подобна спортна зала”, каза кметът. Той обясни, че изграденото за спортна зала в началото на парк Кайлъка не може да бъде използвано, тъй като е физически остаряло и ненадеждно. А само за събарянето му ще са необходими между 1.5 и 2 млн. лв.

Прочетете също:

В Плевен палят празничните светлини на 1 декември

С приказния детски спектакъл „Елхичке, засияй над земята, огрей със звездата” ще бъдат запалени празничните ...