Начало / Общество / Близо час трима общински съветници стоят под ключ във фирма „Паркстрой”

Близо час трима общински съветници стоят под ключ във фирма „Паркстрой”

Трима общински съветници – Христослав Михайлов от ГЕРБ и Христомир Христов и Светослав Доков от група „Патриоти за Плевен”, представиха днес пред журналисти скандалната ситуация, в която са били въвлечени при проверката си в Общинска фирма „Паркстрой”.  Инцидентът се е разиграл на 26 август, петък, около 14 часа, когато тримата отишли във фирмата, за да проверят как стоят нещата с ремонта на покрива на дърводелската работилница. Поводът е предложението на управителя на фирмата Красимир Петров, внесено на 25 август в Общинския съвет, за разрешение за ремонт на покрива на дърводелската работилница, като посочената сума е 16 000 лв. „Това предложение Красимир Петров внася за втори път за обсъждане на сесията, като първия път – през месец юли, то беше отхвърлено. Второто му внасяне породило впечатление, че има нещо нередно с този ремонт. Още повече, че при второто внасяне сумата вече е набъбнала от 15 000 на 16 000 лв.”,  обясни Христослав Михайлов.

Затова тримата съветници, които са членове на Постоянната комисия по стопански дейности, отишли на място да проверят. Дърводелската работилница се намира в стопанския двор на фирмата в парк „Кайлъка”. Съветниците влезли през отворения портал, представили се и снимали покрива на въпросната работилница, който се оказал отремонтиран.  Когато приключили със снимките и тръгнали да си ходят, се оказало, че са били най-безцеремонно заключени, обясниха те. Близо час съветниците стояли под катинар, без да знаят кой и защо е наредил това да бъде направено. Явно катинарът, с който бяхме заключени, не беше същият, защото един от работниците, дошъл да застъпи на смяна, не можеше да влезе, обясни Светослав Доков.Те звъняли на тел. 112, на дежурния по Община. Така и не разбрали кой е наредил да бъдат отключени. Междувременно на място пристига и кметът Георг Спартански, който е бил информиран за инцидента от Христомир Христов. „Г-н Спартански на място се убеди, че въпросният покрив вече е ремонтиран, а в заявлението на управителя Красимир Петров пише, че ремонт не е правен повече от 30 години”, каза Христов.

IMG_3979

По думите на тримата малко след пристигането на кмета в стопанския двор дошъл и управителят Красимир Петров. „Той започна да ни обижда, използвайки нецензурни изрази. Повече от половин час продължиха заплахите му, включително и за физическа разправа”, обясниха съветниците. Всичко това се разиграло в присъствието на кмета. Цялата случка е филмирана, стана ясно от обяснението на тримата общински съветници.

Те ще внесат сигнал в Прокуратурата за нанесените заплахи и обиди. Сумата от иска за обезщетение ще бъде дарена на Община Плевен, заявиха те.

Тримата бяха категорични, че след този случай кметът Георг Спартански незабавно трябва да оттегли жалбата си от Административен съд Плевен срещу решението на Общински съвет – Плевен за назначаването на Сашо Стоев за управител на фирма „Паркстрой”. Те допълниха още, че кметът трябва да оттегли доверието си към Красимир Петров.

Прочетете също:

Задържаха шофьорка след опит да избяга от полицейска проверка

На 10 август в 16:30 часа на улица“Иван Вазов“ в Плевен  служители от сектор „Пътна ...