Начало / Общество / Благотворителен търг на галавечерята в чест на Христо Стоичков тази вечер в Плевен

Благотворителен търг на галавечерята в чест на Христо Стоичков тази вечер в Плевен

Първите футболни обувки на Стоичков, обувки на Луис Суарес и Жерар Пике, фланелка и вратарски ръкавици на Хорхе Кампос и други сувенири ще могат да закупят гостите на тържествената галавечеря в чест на легендарния футболист, организирана тази вечер в Плевен. Събитието е част от лятното турне за представяне на биографията на Камата – написаната в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков книга „Христо Стоичков. Историята“.

Събраните средства от търга ще отидат в полза на Фондация „Св. Иван Рилски“ – Плевен. Тя ще ги използва за закупуване и даряване на импланти на жени с карцином на гърдата, мобилна стоматологична помощ в малките населени места и даряване на зъбни протези на социално слаби възрастни хора. Домакин на събитието е плевенската верига ресторанти и магазини LIFE, а съорганизатор – издателство „Софтпрес“, което публикува биографията на Камата.

За доброто настроение ще се погрижат комикът Димитър Туджаров-Шкумбата и журналистът Иво Райчев.

Биографията на Модерния ляв е истински феномен за родното книгоиздаване и вече има над 50 000 продадени екземпляра само 9 месеца след излизането си. „Историята“ разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“ и в нея единственият български футболист, носител на „Златна топка“, най-после допуска публиката близо до себе си.

Прочетете също:

Общинският духов оркестър с концерт „Есенно ретро”

След дълго прекъсване на концертната дейност заради пандемията от коронавирус, Общинският духов оркестър на Плевен ...