Начало / Култура / Благотворителен концерт в подкрепа на млади таланти организира Музикалното училище

Благотворителен концерт в подкрепа на млади таланти организира Музикалното училище

На 1 юни (петък) от 19 ч. в Драматичен театър „Иван Радоев” – Плевен ще се състои благотворителен концерт на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков”. Концертът е по повод Международния ден на детето и се провежда под патронажа на председателя на Нородното събрание –  Цецка Цачева. Инициативата е на Училищното настоятелство с председател Петя Василева. Събитието е под мотото „Подкрепа на изгряващата творческа слава на Плевен” и цели да подпомогне инициативи на младите таланти и техните преподаватели, като предстоящия Фестивал на маримбата, издаването на втория компактдиск на камерен оркестър „Бревис” към НУИ „П. Пипков”.

Благотворителната проява ще бъде открита в 18.30 ч. във фоайето на театъра с изложба от творби на младите художници от училището, които могат да станат притежание на ценители на изобразителното изкуство срещу издаване на свидетелства за дарение.

Първите благотворителни билети вече са закупени от кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, областния управител Иван Новкиришки, председателя на Общинския съвет Дарин Ангелов, както и от общински съветници от местния парламент.

Прочетете също:

Картини на признати български майстори показва днес за първи път ХГ „Дарение Светлин Русев”  

Картини на признати български майстори на четката от своя фонд показва днес ХГ „Дарение на ...