Начало / Здравеопазване / Благотворителен концерт в подкрепа на борбата срещу хепатита ще се проведе в Плевен

Благотворителен концерт в подкрепа на борбата срещу хепатита ще се проведе в Плевен

Националното турне под мотото „Хепатитът до мен” ще спре и в Плевен. На 7 май в Драматичния плакаттеатър ще се проведе петият поред концерт от турнето, което започна от Луковит, премина през Стара Загора, Червен бряг и Габрово. На сцената в Плевен ще се качат едни от най – обичаните български звезди – Орлин Горанов, Стефка Берова, Теди Кацарова, Стефан Илчев, Искрен Пецов, Йоана Драгнева, Стефани Борисова, Джулия Христова, Софи Бард и още много други.

Всички те са част от кампанията, която призовава „изследвайте се“.

„С всички събрани средства от благотворителните концерти ще закупим скринингови тестове за хепатит Б и Ц, с които много скоро ще започнем да изследваме за хепатит напълно безплатно. До сега направихме не малко концерти, предадохме посланието на много хора и сме сигурни, че нашата мисия е изпълнена. Кампанията ще продължи още с много нови неща, който ще приканват българското население освен да научи повече за хепатита, но и да се изследва. За мен и целият ми екип е важно  хората да бъдат образовани по темата, защото хепатитът е навсякъде около нас, а последствията от него са смъртоносни. “ каза Христо Гешов.

На събитието в Плевен ще присъстват и много специални гости, представители на политически партии, представители на бизнеса в околността, както и представители на Общината.

След концерта в Плевен, от организацията започват със скринингови акции за безплатно изследване за хепатит в цялата страна.

Кампанията за борба с хепатита стартира на 1 декември 2013 година, а нейн инициатор е хепатитно болния Христо Гешов, който превърна личната си кауза в национална такава. Христо е с цироза на черния дроб в напреднал стадии. С организацията си той настоява за повече права на болните от хепатит, както и промени в закона с цел превенция.

Концертът в Плевен ще се състои на 7 май в Драматичния театър  от 19 часа. Цената на билета 5 лева.

 

 

Прочетете също:

И тази събота и неделя ще работи мобилен кабинет за ваксинация в Плевен

Тази събота и неделя (12 и 13 юни) в Плевен на пл. Възраждане пред Мавзолея ...