Акценти
Начало / Образование / Благотворителен базар за мартеници отварят в Медицинския

Благотворителен базар за мартеници отварят в Медицинския

Традиционният благотворителен базар „Мартеницата – заедно да съхраним традицията” ще отвори и тази година в навечерието на Първи март в Медицински университет – Плевен. Инициативата е на студентите от специалност „Социални дейности” на Медицинския колеж към университета. Мартениците се изработват съвместно от студентите и потребителите на социални услуги на територията на град Плевен – Център за психично здраве, Защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост, Център за специална образователна подкрепа „П. Р. Славейков“, Дневен център за лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция.

Целта на проекта е да насърчи креативността на лица с увреждания и да се съберат средства за провеждане на трудотерапия на тази целева група. Дейностите включват изработка на мартеници в специални ателиета „Работилница на Баба Марта“; провеждане на изложба-базар и реализиране на терапиите. Очаква се работата по проекта да даде възможност на децата и лицата с увреждания да покажат и разгърнат творческия си потенциал. Както всяка година реализирането на проекта е част от събитията, предшестващи Световния ден на социалната работа и Седмицата на действие (19.03. – 23.03.2018 г.)

Изложбата-базар се провежда с подкрепата и съдействието на ректора проф. д-р Славчо Томов във фоайето на Ректорат 1 в периода 26 – 28 февруари 2018 г. Инициативата ще даде възможност и на чуждестранните студенти на висшето училище да се запознаят с една уникална българска традиция.

Прочетете също:

Общо сътрудничество обсъдиха младежи от Представителството на студентските съвети с кмета Георг Спартански

Възможности за съвместно сътрудничество обсъдиха на среща с кмета Георг Спартански членове на Изпълнителния съвет ...