Начало / Култура / Без официалности Карло Вендо откри нова изложба

Без официалности Карло Вендо откри нова изложба

С наздравица с приятели, без официалности, Карло Вендо откри снощи изложбата си в Къщата на художниците в Плевен. Традиционно художникът, роден в Белене и влюбен в река Дунав, празнува рождението си с нова изложба. И тази година той остана верен на себе си, но замени официалното откриване с приятелски прегръдки и разговори. Сред колорита, слънцето и светлината на своите картини.

Това е 60-та изложба, уморих се от официалности, сподели художникът. Но не не се е уморил да рисува. Показаните картини в Къщата на художниците са създадени през последната година и в тях Карло Вендо е същият оптимист, за когото голямата река и Балкана продължават да му бъдат вдъхновение. Но едновременно с това е и по-освободен, казва той. Вече имам самочувствието да правя каквото искам и  няма кой да ми пречи, допълва.

Сред колорита на неговите платна се открояват и няколко картини на внуците на художника. Сложил ги е защото смята, че децата имат талант, а и защото иска да рисува като тях  – толкова свободно, на един дъх.

И само още едно нещо си пожелава художникът – да бъде здрав, за да продължи да рисува чувствата си върху платното.

Прочетете също:

Читалище „Съгласие” търси общинско съдействие за изграждане на рампа за инвалиди

Настоятелството на плевенското читалище „Съгласие” предприема стъпки за изграждане на така необходимата рампа за достъп ...