Начало / Общество / Безсмъртният полк отново ще премине по улиците на Плевен

Безсмъртният полк отново ще премине по улиците на Плевен

Плевен ще е един от 50-те града в България, по чиито улици и тази година на 9 май ще премине Безсмъртният полк. В него рамо до рамо крачат наследниците на героите – българи и руснаци, дейци от Съпротивата в България, СССР, Европа и света, които са дали своя принос в десетилетната борба за разгрома на фашизма и националсоциализма през 20-ти век.

Фондация „Безсмъртният полк“ кани всички българи, които пазят спомена за своите роднини – жертви и участници в борбата срещу фашизма и национал-социализма, да се присъединят към шествията на Безсмъртния полк в България.

В организирането на Безсмъртния полк тази година се включиха традиционно Фондация „Безсмъртният полк“,  Координационен съвет на руските съотечественици в България, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Български антифашистки съюз, Съюз на ветераните от войните на България, Национално движение „Русофили“, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация „Устойчиво развитие за България“, Сдружение „Александър Невски“, Съюз на българските журналисти, Форум „България-Русия“, Национално сдружение“ заедно с Русия“, Движение „Че Гевара“ – България.

В оставащите дни до марша на Безсмъртния полк се надяваме, че под неговите знамена ще се съберат още повече родственици на дейците от борбата и Съпротивата срещу фашизма и националсоциализма, които да понесат – гордо и достойно – фотографиите на Героите, призовават организаторите.

 

Прочетете също:

Родители, учители и деца чистиха заедно в ДГ „Надежда“ – Плевен

Детска градина „Надежда“ в Плевен се включи в националната кампания „Да почистим България заедно“. Родители, ...