Начало / Общество / Безплатно пътуване в градския транспорт за „почетни” и „заслужили” граждани на Плевен

Безплатно пътуване в градския транспорт за „почетни” и „заслужили” граждани на Плевен

Удостоените със званията „Почетен гражданин на Плевен” и „Заслужил гражданин на Плевен” вече ще имат право на безплатно пътуване в градския транспорт. Това стана възможно след направените, с решение на общинските съветници,  промени в две наредби – Наредба 3 на ОбС за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на Община Плевен и Наредба 11 за символите, празниците, почетните звания, почетните знаци и награди на Плевен.

Досега тези граждани имаха право само на неограничен безплатен престой в зоните за почасово  платено паркиране  на територията на Община Плевен. Удостоените с тези звания ще получат безплатни карти, с които да удостоверяват правото на паркиране и пътуване в градския транспорт без заплащане.

Средствата за осигуряването на привилегията ще се осигурят от бюджета на Община Плевен, като по предварителни разчети ще са в размер на 10 000 лв. Броят на живите лица, удостоени със званието „почетен гражданин” е 25, а със званието „заслужил гражданин” – 17.

Прочетете също:

Временни ограничения на движението в центъра на Плевен заради предстоящия в неделя балотаж

Във връзка с нормалното провеждане на балотажа за избор на президент и вицепрезидент  на  Република ...