Начало / Здравеопазване / Бебе на три дни бе спасено от неонатолозите в „Мама и Аз“ – Плевен

Бебе на три дни бе спасено от неонатолозите в „Мама и Аз“ – Плевен

Екипът на д-р Андрей Христов, началник на Отделението по неонатология на ,Мама и Аз’ Плевен спаси живота на новородено на 3 дни.

Още в първите часове от старта на работата екипът на високотехнологичното интензивно неонатологично отделение на ,Мама и Аз’ Плевен заминава за МБАЛ Севлиево със специализирана линейка за превоз на бебета, за да поеме  новородено в критично състояние. Бебето е с тежка полиорганна недостатъчност и е необходима комплексна интензивна терапия, която лекарите от ,Мама и Аз’ Плевен стартират още по време на транспортирането. Благодарение на опитните медици и модерното оборудване в продължение на няколко дни са приложени всички съвременни методи за лечение и новороденото е стабилизирано. Педиатрите са извършили „обменно кръвопреливане“, като двукратно са сменили кръвта на бебето с такава от подходящ донор.

Д-р Андрей Христов допълва: „Днес се чувствам добре, днес детето вече е екстубирано и диша спокойно. То е извън опасност, захранено е. Благодаря и на своите колеги, на акушерките и на ръководството на болницата, които не пощадиха силите си и доведохме нещата до успешен край. Щастлив съм, че родителите ни се довериха!“

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...