Начало / Култура / Арт школа „Колорит” затвърди позиции на лидер на световен форум в Евора

Арт школа „Колорит” затвърди позиции на лидер на световен форум в Евора

Екипът на арт школа „Колорит“ се завърна след успешно представяне на Международната среща на младежкото изкуство „ЕВОРА 2017“ в Португалия.

Плевенската школа за 18-ти пореден път взе участие в престижния международен форум и затвърди своите позиции на лидер и артистично присъствие.

Три момичета от „Колорит“ рисуваха в продължение на седмица старата португалска архитектура в града музей Евора и Агуеда в конкуренцията на участници от 10 страни от различни континенти, разказа Майя Ананиева, арт педагог в школа „Колорит”. Под ръководството на своята ръководителка момичетата успяха да спечелят ценни награди. Калина Павлова – 13 г., и Християна Дечева – 16 г., станаха носители на Специални награди. Калина бе отличена в конкурса на тема „Архитектурата на Агуеда“, а Християна в конкурса „Пейзаж от Евора“. Виктория Иванова  – 13 г., получи 3-та награда от конкурсния ден с тема „Прозорците на Евора“.

На откриването на международния форум кметът на град Евора тържествено връчи наградите на школите победители в конкурса за рисунка на тема „Цветя и птици“. Арт школа „Колорит“ получи Специалната награда – Участие на „Евора 2017“, два сребърни медала и 13 Специални отличия. „Организаторите отбелязаха, че плевенската школа е единствената, която от основаването на конкурса печели ежегодно високото отличие и над 40 деца от школата са взели участие в международния пленер в Евора”, сподели Майя Ананиева.

Колекцията от 52 живописни творби но „Колорит“ на тема „Цветя и птици“ е показана в изложбената зала на летния дворец на краля на Португалия в град Евора и се радва на голям интерес.

Прочетете също:

Издирват извършители на побой и грабеж на пътя Плевен-Русе

Полицията в Плевен  работи за установяване и задържане на извършители на грабеж на главен път ...