Начало / Крими / Апелативният съд потвърди мярката на задържаните за обира на инкасо автомобил в Плевен

Апелативният съд потвърди мярката на задържаните за обира на инкасо автомобил в Плевен

Със свои определения Великотърновският апелативен съд потвърди определения на Окръжен съд – Плевен, с които на обвиняемите Мирослав Я., Десислав А. и Николай С. са взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

 С постановление на разследващ полицай от 29.03.2018 г. тримата, както и Асен М. са били привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 28.03.2018, в съучастие помежду си като извършители са отнели 200 000 лева от инкасо автомобил, като са употребили сила и заплашване на шофьора И. Д. Ц. от гр. Плевен.

 Определението на ОС-Плевен по отношение на Асен М. не е било обжалвано, докато останалите три са обжалвани пред Апелативен съд – Велико Търново, като обвиняемите са заявили, че не желаят да присъстват лично при разглеждането на мерките им за неотклонение пред въззивния съд.

Според Апелативен съд – Велико Търново, по отношение и на тримата са налице предпоставките по чл. 63 от НПК за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ и въззивните жалби са оставени без уважение като неоснователни.

Определенията на ВТАС са окончателни и не подлежат на обжалване.

Прочетете също:

55-годишен е задържан вчера за управление на автомобил в нетрезво състояние

Около 17:20 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от булевард „Христо Ботев“ и ...