Начало / Крими / Апаши катастрофираха след като обраха кола

Апаши катастрофираха след като обраха кола

Двама мъже са катастрофирали малко след като обрали лек автомобил, съобщават от полицията. На 27 ноември в 8.00 часа в полицията в Кнежа е получен сигнал от 38-годишен местен жител, че същата нощ от неговия автомобил е извършена кражба. Служители на районното управление установили, че крадците изкъртили бравата на предната дясна врата и отмъкнали радиокасетофон, две тонколони, пожарогасител, аптечка, светоотразителен триъгълник и други вещи.

Престъплението е разкрито от проведените оперативни действия и са установени извършителите – двама мъже от село Долни Луковит. Единият от тях е на 24 години – със седем заявителски материала за управление на МПС след административно наказание, два заявителски материала за кражба с използване на МПС, един за кражба по чл. 194 ал. 1 и един за кражба чрез разрушаване на прегради, другият престъпник е 19-годишен, не е проявен криминално.

След извършване на кражбата, около 4.00 часа сутринта на 27 ноември двамата апаши са катастрофирали на около 3 километра от град Кнежа в посока град Искър с лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от 24-годишния.

Откраднатите вещи са иззети с протокол за оглед и се съхраняват в полицията. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл. 195 ал.1 т.3 и т. 4 от НК работа продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Задържаха мъж, счупил с юмруци стъкло на линейка

На 18 февруари 2021 година около 14. 40 часа  пред медицинско заведение в Плевен 34-годишен ...