Акценти
Начало / Последни новини / АК Георги Дъков изпраща 2018 година със смесени чувства

АК Георги Дъков изпраща 2018 година със смесени чувства

По традиция АК Георги Дъков е сред най-титулуваните спортни клубове на Плевен. Кратка справка показва, че за 6-годишната си история, лекоатлетите му са завоювали над 120 медала от национални шампионати и турнири, балкански първенства, участия в европейски и световни първенства в дисциплините по видовете хвърляния /диск, гюле, копие, чук/, бягане и спринт. Шест са националите. С най-голям дял за изброените постижения е Галя Николова, избирана многократно за „Треньор на годината“ на Община Плевен.

И през отиващата си година възпитаниците й реализираха добри постижения – 8 медала. Полина Макаева спечели сребърен и бронзов в титулярната си дисциплина мятане на диск при жените. Записа и престижните две 4-и места в тласкането на гюле и 5-а позиция в хвърляне на чук.

В хвърлянето на копие Лидия Борисова взе сребърни медали при девойките младша и старша възраст, както и бронзов при по-големите.

Радан Илиев заслужи два медала – на чук и диск за юноши старша възраст.

Дарин Ангелов пък се окичи с бронз на копие при момчетата под 16 години.

„През 2018 година представянето ни бе на приливи и отливи. Положителното е, че Лидия Борисова направи лични рекорди при девойките младша и старша възраст. Временно беше с най-добър резултат, докато не я победи бившата ни състезателка – Венелина Петкова /сестра на националната шампионка на диск Рената Петкова, също тръгнала от АК Георги Дъков/. Лидия е с големи възможности и ако продължава да тренира здраво ще го реализира. Браво на Дарин Ангелов, който само след няколко месечна подготовка спечели медал.

Някои неща не се получиха през годината. Малшанс за Полина, която не успя да разгърне потенциала си. 7-ото място на Балканиадата показа, че има големи възможности, които може да развие при жените, както го стори при девойките. Малко и трябва ….

Радан Илиев нямаше късмет. Направи по-трудното, като взе медали при по-големите. В неговата възраст – юноши младша обаче не успя да се реализира, заради фаулове.

Като цяло съм доволна от участията ни през годината. Имаме състезатели, които тепърва ще израстват. Георги Георгиев, Теодор Кацарски и други при най-малките загатват за голям потенциал“, коментира Галя Николова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...