Акценти
Начало / Общество / Ученически тетрадки с велики българи предизвикаха противоречиви мнения в социалните мрежи

Ученически тетрадки с велики българи предизвикаха противоречиви мнения в социалните мрежи

великите българи

От бурни овации до критични коментари за цената предизвикаха ученически тетрадки от серията „Великите българи“, които находчиво издателство пуска на пазара до дни. Като цяло идеята на авторите се приема позитивно от потенциалните потребители, които коментират, че вече 25 години сме длъжници на децата си по отношение възпитанието им в родолюбие. От друга страна не липсват и коментари, че тетрадка от 80 листа за 2, 20 лв ще се окаже непосилна за много от родителите на ученици. Дори и да харесват идеята, те ще  се принудени да купят на децата си тетрадки с лика на Хана Монтана, например, тъй като цената й е стотинки. Зад високата цена много потребители виждат опит на издателите да получат солидна печалба, като се възползват от изконните национални духовни ценности.

Ученическите тетрадки от серията „Великите българи“ излизат от печатницата на 1 септември. Те са отпечатани на офсетова хартия във формат А5, с меки корици и с широки редове. На предната корица на част от тях е изобразен Иван Вазов, а на задната е поставен цитат от стихотворението му „Новото гробище над Сливница“, написано в чест на славната победа на българската армия в битката за защита на Съединението. Ликът на Васил Левски също ще гледа учениците от първата корица на тетрадките им, а на задната корица е поставен цитат от писмо, написано от Апостола на свободата до Панайот Хитов.

На ученическите пособия са изобразени още Христо Ботев с цитат от стихотворението му „Хаджи Димитър“, Паисий Хилендарски с цитат от „История славянобългарска“, и цар Симеон Велики с цитат от стихотворението „Цар Симеон“ (по-известно като „Край Босфора шум се вдига“), написано от Иван Вазов във възхвала на великия български владетел.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Ако тетрадките са произведени на същото място като тези с хана монтана – Китай, цената е срамота. Ако са произведени тук, цената е ок. Това ще е тетрадка по някой любим предмет. За стотинки всеки може да принтира снимка на Левски и да подвърже тетрадката на детето си както иска. ЗАЩо чакаме някой друг да ни произведе патриотизъм?