Акценти
Начало / Култура / Огнян Кузманов представи Плевен в Есенните културни салони на гранд хотел „Поморие”

Огнян Кузманов представи Плевен в Есенните културни салони на гранд хотел „Поморие”

Огнян Кузманов поморие

От участие в десетото юбилейно издание на Есенните културни салони на гранд хотел „Поморие” се завърна плевенският художник Огнян Кузманов. Той участва с три свои картини в изложбата, с която беше закрит културният форум. Във финалната изложба живопис, скулптура, графика показаха проф. Георги Чапкънов – Чапа, проф. Андрей Даниел, проф. Греди Асса, проф. Светозар Бенчев, проф. Димитър Трендафилов, Живко Седларски, Христо Кърджилов, Дора Бонева, Долорес Дилова, Георги Динев, Атанас Стоянов, Милчо Талев, Вихрони Попнеделев и др. Тази изложба предсти да бъде представена в Градската художествена галерия в Бургас.

Огнян Кузманов Поморие

„Културните салони се провеждат два пъти в годината и събират на едно място известни български и чуждестранни писатели, художници, скулптори, филмови режисьори. И тази година организаторите от гранд хотел „Поморие” и артистичният директор на салона – актьорът Стойко Пеев, се бяха постарали да организират събитие на много високо ниво”, каза Огнян Кузманов.
Като запомнящи се акценти в юбилейното издание на Есенните културни салони той открои мултимедийната изложба „Светлина и дух”, посветена  на Владимир Димитров Майстора,  поетичната вечер по стихове на Любомир Левчев в културен център „Морско казино” в Бургас и прожекцията на филма „Хан Аспарух – 681 величието на хана”  и разбира се концертът на Теодосий Спасов за откриване на форума.

По време на есенните културни салони беше обсъдена идеята културните мостове, изградени от Арт център Плевен с Бургас, Русе и Добрич, да послужат като основа за подкрепа на художниците от Северна България, сподели Огнян Кузманов. Той обясни, че по примера на Плевен, Русе и Добрич ще представят изложба от фонда на Културните салони на гранд хотел „Поморие”, а техни художници ще участват следващата година в пролетното издание на форума.

Огнян Кузманов Поморие

 Снимки: личен архив

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...