Акценти
Начало / Крими / Пожар изпепели 100 кошера и 10 дка царевица

Пожар изпепели 100 кошера и 10 дка царевица

54 пожара са регистрирани на територията на област Плевен за последните три дни, сочи статистиката на Служба „Пожарна безопасност” – Плевен.

На 24 август пожар е вилнял в царевичен блок в землището на село Победа. Огънят е пламнал около 13 часа и е унищожил 10 дка царевица. Бързата номеса на плевенските огнеборци е предотвратила прехвърлянето на огъня в съседните ниви.

100 пчелни кошери са изгорели на 26 август в село Петърница. Пожарът е възникнал около 15 часа и освен кошерите, е изпепелиллек автомобил, 20 кв.м лятна кухня и имущество. Пострадали хора няма.

При пожар в стопанска постройка в село Козар Белене по-рано същия ден са изгорели 2 000 кг ечемик и близо 400 бали сено и люцерна.

За периода пожари в сухи треви и отпадъци са горели в землищата на градовете Плевен, Белене, Кнежа, Искър, Левски, Долна Митрополия и Червен бряг, и селата Деков, Победа, Въбел, Новачене, Девенци, Крушовица, Брест, Градина, Опанец, Глава, Горник, Стероселци, Радомирци, Дебово, Стежерово, Загражден. Пожарите са ликвидирани с по един специализиран автомобил. При погасяване на пожарите на територията на област Плевен участие са взели  гасачески групи от град Славяново, село Пелишат, село Подем и село Крушовица.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...