Акценти
Начало / Крими / Наглеци от Буковлък измъкнаха 135 кг меден проводник от Тилова база на Плевенската полиция

Наглеци от Буковлък измъкнаха 135 кг меден проводник от Тилова база на Плевенската полиция

цветни метали

Четирима крадци на цветни метали от Тилова база на Плевенската полиция в Буковлък бяха спипани на 7 юни, информират от пресцентъра на ОД на МВР – Плевен. Те са засечени на третокласен път между селата Буковлък и Върбица, докато транспортирали с конска каруца 21 листа ламарина (100 на 200 см и 100 на 0,50 см) и ротор. В каруцата пътували 27-годишен, 24-годишен, 47-годишен и 29-годишен от село Буковлък. Мъжете направили пълни самопризнания по случая.

За периода от 3 юни до 6 юни в различни форми на съучастие извършителите незаконно са проникнали на територията на обекта и чрез направа на изкопи са извадили високоволтов меден елпроводник около 135 кг. В групата са участвали и други техни съселяни – двама на 21 години, 22-годишен, 25-годишен, 27-годишен, 30-годишен, 31-годишеин, 37-годишен и 47-годишен. Мъжете са товарили задигнатото на конски каруци. Трима са задържани за 24 часа. Предметите, обект на кражба, се намират на съхранение в подразделение на ОДМВР – Плевен. За престъплението е уведомена прокуратурата. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...