Акценти
Начало / Политика / Васил Антонов ще е председател на Областния предизборен щаб  на БСП 

Васил Антонов ще е председател на Областния предизборен щаб  на БСП 

Вчера се проведе заседание на Областния съвет на БСП в Плевен, в чийто дневен ред бе заложен избор на ръководство на  структурата    и утвърждаване на предизборен щаб. Основна фигура в изборната кампания за президент на Република България, ще бъде Васил Антонов, който бе избран за Председател на областния предизборен щаб. Като дългогодишен председател на Областния съвет, Антонов,  е доказал по безспорен начин своя организационен опит и упоритост при постигане на максимални резултати в изборните кампании, информират от офиса на БСП в Плевен.

Новият областен съвет на БСП ще има шестима заместник председатели: Васил Антонов – народен представител и член на Националния съвет на социалистическата партия.   Негов  ресор ще бъде „Регионална политика и взаимодействие с органите на държавна власт”. Още един доказан авторитет –  председателката на Общинския съвет в Долни Дъбник – Маргарита Стойчева, ще отговаря за местната политика в областта. Плевенската общинска организация има своето достойно присъствие в ръководството. Избраните за заместник председатели Свилен Атанасов и д-р Никодим Нинов ще работят съответно по проблемите на идейно-политическата дейност, анализите и прогнозите и на здравеопазването, социалните дейности, образованието и културата.

 Ботева показа своята убеденост, че от съществено значение за добрите взаимоотношения в партията е да има приемственост, като предложи Мирослав Михайлов – досегашен председател да продължи своята дейност като отговорник за организационната дейност на областната структура.  Ганка Нинова, която е председател на Общинския съвет на БСП в Червен бряг ще отговаря за партийната дейност.

За да спази баланса сред общините от областта, новият председател предложи и шестима секретари: Емилия Тончева – Председател на ОбС на БСП Искър –  „Взаимодействие с работодателски и браншови организации”, Илиян Александров – бивш кмет, а през настоящия мандат председател на Общинския съвет в Пордим – „Местна политика и взаимодействие с представителите с местната власт”, младият член на НС Стефан Бурджев ще утвърждава младежката политика в областта, Огнян Янчев – общинския партиен лидер на Гулянци, ще отговаря за връзките с хоризонталните структури, а Петър Дулев – пет мандата кмет на община Белене и народен представител в 42-то Народно събрание   ще води коалиционната политика и ще работи със структурите на гражданското общество. За стопанската дейност, финансите и бюджета на Областния съвет ще отговаря Атанас Николов – председател на общинската организация в Никопол.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...