Акценти
Начало / Образование / 85 млади лекари от Випуск 2018 на Медицинския университет получиха дипломите си днес (снимки)

85 млади лекари от Випуск 2018 на Медицинския университет получиха дипломите си днес (снимки)

Абсолвенти от Випуск 2018 г. на факултет „Медицина“ на Медицински университет – Плевен получиха официално днес дипломите си за завършено висше образование. Празникът в зала “Магнум“ започна с посрещане на академичното ръководство и символите на вуза. Сред официалните гости на тържествената промоция бяха и представители на местната власт в лицето на председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански.

Пръв с поздрав към дипломантите се обърна ректорът на Медицински университет – Плевен проф.д-р Славчо Томов. В словото си той говори за медицината на бъдещето и предизвикателствата, които стоят пред младите лекари в тази връзка. „Скъпи дипломанти, днес вие поемате по един нелек път. Знам, че днес всички ще ви казват, че лесното беше дотук, оттук нататък предстои трудното и може би ще имат право. Това, обаче, което искам да споделя, е една малко по – различна гледна точка. От днес вие ще бъдете изправени пред решението да изберете между два големи пътя. Единият е класическият – пътят на съвременната медицина, такава, каквото всички ние я познаваме и практикуваме у нас и по света. И другият път – пътят на непознатото и неизвестното, пътят на предизвикателството“, каза в словото си проф. д-р Славчо Томов. „Дерзайте  и следвайте мечтите си, гледайте напред и нагоре“, пожела на Випуск 2018 проф. д-р Томов.

Специален гост на тържеството бе почетният консул на Израел в България проф. д-р Красимир Методиев, който също се обърна с академично слово към младите медици. На добър час на Випуск 2018 пожела и кметът на Община Плевен Георг Спартански.

От името на Общински съвет – Плевен бе поднесен поздравителен адрес. „Емблемата възпитаник на Медицински университет – Плевен винаги е била повод за гордост! Приветстват отдадеността, с която Вие непрекъснато полагате усилия, за да развивате висшето учебно заведение и в частност Факултет „Медицина“. Зад успехите на бъдещите лекари стоят всеотдайност, опит и неуморен труд на цялата академична общност на Университета“, се казва в поздравлението, подписано от председателя на местния парламент Мартин Митев. В обръщението към дипломантите се посочва още: „Надявам се, че желанието ви да се развивате ще продължи и след получаване на дипломите ви. Медицината е наука, която непрекъснато търпи развитие и изисква надграждане на знания. Помнете, че професията лекар е въпрос на чест, призвание и отговорност! Пожелавам ви здраве, енергия и успешна професионална реализация!“

sdr

Първенец на Випуск 2018 на факултет „Медицина“, с успех отличен 5.95 е д-р Ива Симеонова от Плевен. Тя поздрави своите колеги с емоционално слово и благодари от името на всички дипломанти на родители, преподаватели и близки за подкрепата.

След 6-годишен курс на обучение днес 85 абсолвенти от България, Руската федерация, Украйна и Македония получиха своите дипломи за придобита образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „Лекар” и произнесоха тържествено Хипократовата клетва. Средният успех на Випуск 2018 млади лекари е Мн.добър 5.06. Отличниците – 27, бяха наградени с плакет на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и награди за добър старт в лекарската си практика.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...