Акценти
Начало / Общество / 83-ма доброволци от цялата страна готови да помагат в Плевен при нужда

83-ма доброволци от цялата страна готови да помагат в Плевен при нужда

83-ма доброволци до момента са се отзовали на призива за подпомагане медико-социалните дейностите в област Плевен, произтичащи от условията на въведеното  извънредно положение заради COVID – 19, съобщиха от Областния оперативен щаб. Лекари, специалисти по здравни грижи, стоматолози, студенти, рехабилитатори и доброволци без медицинско образование са сред заявилите готовност да помагат. Доброволците не са само от Плевен и областта. Сред тях има хора от областите София, Велико Търново и Ловеч.

„От името на щаба изразявам искрена благодарност за активността на доброволците, които показаха, че обществото ни е сплотено, единно и отговорно”, каза областният управител и председател на Областния оперативен щаб Мирослав Петров.

Разпределението по дейности на заявилите готовност да помагат ще става съобразно техните компетенции и конкретните нужди към момента.

Доброволческата кампания стартира в началото на седмицата по идея на   ръководствата на „УМБАЛ-Д-р Георги Странски“ – Плевен и на Медицински университет Плевен и продължава да набира желаещи на тел. 064/886 100 или на e-mail: [email protected]. Доброволците трябва да посочат своите имена, възраст, телефон, електронна поща, a за студентите – и курса на обучение.

 

Прочетете също:

Две подвижни секционни комисии ще обслужват хората с увреждания в изборния ден

Две подвижни секционни избирателни комисии ще има в община Плевен на предстоящите на 11 юли ...